Diyet Buğdaylı Mercimek Çorbası

17 Şubat 2013 Pazar
Diyet Buğdaylı Mercimek Çorbası Malzemeleri
Yarım Su bardağı Aşurelik Buğday
6 Su bardağı Et Suyu
1 Su bardağı Kırmızı Mercimek
2 Çorba Kaşığı Soya Yağı
Kararında Safran
Tuz

Hazırlanışı
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder